Piatto del Giorno: Spaghetti al Tonno e Chiodini

Tritate aglio, nepitella e cipolla e fatele rosolare in 6 cucchiai d'olio. Aggiungete i funghi ben puliti e tagliati abbastanza spessi.

INGREDIENTI:

(per 4 persone)

Spaghetti, 400 gr.

- Funghi chiodini, 250 gr.

- Mezza cipolla

- Uno spicchio d'aglio

- Tonno sott'olio, 250 gr.

- Olio d'oliva

- Nepitella

- Brodo

- Sale e pepe

- Parmigiano grattato

PREPARAZIONE:

Cuocete per qualche minuto e poi aggiungete un po' di brodo. Salate e pepate e fate cuocere per circa un'ora. A questo punto aggiungete il tonno spezzettato e tenete sul fuoco per altri dieci minuti. Cuccete gli spaghetti al dente e conditeli con la salsa. Se vi piace potete servirli aggiungendo il formaggio parmigiano.

 

SPAGHETTI WITH TUNNY FISH AND MUSHROOM SAUCE

INGREDIENTS:

(serves 4)

- 400 gr. spaghetti

- 250 gr. of honey mushrrooms (or other mushrooms)

- 1/2 onion

- 1 garlic dove

- 250 gr. canned tuna fish

- extra virgin olive oil

- catmint

- a little stock

- salt and pepper

- grated Parmesan cheese

PREPARATION:

Chop the garlic, catmint and onion and sauté in 6 tablespoons of oil; as oon as they begin to colour add the previously washed and chopped mushrooms (large pieces) and stir. Cook for a few minutes and then add a little broth. Season with salt and pepper and cook for approximately one hour. Add the tuna chopped into pieces and cook for a further 10 minutes. Boil the spaghetti in salted water. Drain and add to the sauce. If desired, serve with Parmesan cheese.

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